Waar is je ondernemerschap mee begonnen? Met een gedachte. Zonder gedachten was je niet aan deze droom begonnen. Gedachten kunnen je maken of breken. Zo simpel is het.

Het ondernemerschap is een rollencoaster van emoties. En die moet je onder controle zien te houden.

Vrouwen gebruiken veel hun gevoel en intuïtie. Alleen moet het intuïtieve gedeelte het onderspit delven op het moment dat bijvoorbeeld zaken niet gaan zoals je zou willen.

Angst komt naar boven als je omzet daalt en de financiële druk stijgt. Hierdoor ontstaan negatieve gedachten als:

–    Ik ben het niet waard
–    Wie zit er nou op mij te wachten
–    Wat zal mijn omgeving raar kijken als ik dit doe
–    Ik kan het niet
–    Ik mag niet commercieel zijn

Dit kan enorm verlammend werken.

Maar ook angst voor succes is een veelvoorkomend probleem. Bang om succesvol te worden en geen vrije tijd meer over te houden. Of bang om succesvol te worden en dan weer keihard op je bek te gaan.

Herken je dit? Ga hier dan mee aan de slag.

Zelf heb ik dit ook ervaren. Dingen in mijn leven liepen niet zoals ik wilde. Financieel kreeg ik het zwaar en was bang om mijn huis te verliezen. Als alleenstaande vrouw heb ik niemand om op terug te vallen die mijn hypotheek gaat betalen als het me niet lukt. En het idee om in de bijstand te raken werkte zodanig verlammend dat ik bang was om geld uit te geven en leuke dingen te doen. Het gevolg was dat ik op alle fronten in mijn leven behoorlijk stagneerde en me behoorlijk depressief voelde.

Ook heb ik angst voor succes gehad. Ik had een nieuw product bedacht vond het doodeng als het succesvol zou worden. (en dat terwijl ik het nog geen eens op de markt had gezet)  Hierdoor bleef ik onnodig lang mijn droom uitstellen.

Wat ik nu duidelijk wil maken, is dat ik op dat moment ver van mijn intuïtie verwijderd was en mijn vertrouwen was compleet weg. En dat allemaal door angst voor het onbekende.

Vreemd he hoe onze hersenen ons manipuleren? Een beetje bang worden van dingen die nog geen eens gebeurd zijn. Maar gelukkig kunnen we daar wel invloed op uitoefenen. Gelukkig kwam er op een bepaald moment een ommekeer. Maar dat kwam niet zomaar uit de lucht vallen. Hiervoor heb ik veel aan mezelf moeten ‘sleutelen’.

Blijf dus altijd luisteren naar je intuïtie.  Als dat niet lukt, ga dan je eigen angsten en gedachten onderzoeken zodat je uit een negatieve spiraal komt. Blijf dus altijd werken aan je ‘Beautiful Mind’ want dat is het begin van jouw ‘Beautiful Business’.

Oke , sorry dat ik in de herhaling val maar ik kan het niet vaak genoeg zeggen.

Het is van wezenlijk belang om elke dag aan jezelf te werken wil je succesvol blijven in je business.
Hiermee bedoel ik dat je bewust bent van het feit wat je denkt en wat je voelt.

Gevoelens

Wat gevoelens betreft hebben twee soorten gevoelens. Positieve gevoelens zoals: Blijdschap, innerlijke kracht,  zelfvertrouwen, ontspanning, vrijheid, plezier. En negatieve gevoelens zoals, angst, onrust, boosheid, stress, of depressieve gevoelens.
Een negatief gevoel hangt vaak samen met een negatieve gedachte. Een negatieve gedachte als: Wie zit er nu op mij te wachten gaat vaak samen met een onzeker gevoel want als je zelfvertrouwen had dan was de gedachte positiever.

Toch kan het ook zijn dat je een beeld ziet op het moment dat je een presentatie moet geven. Het kan zijn dat je een rampenfilm in je hoofd afspeelt en dat je dan ziet wat er allemaal fout gaat. Dus ook beelden in je hoofd zorgen voor nare of goede gevoelens.

Negatieve gedachten

Negatieve gedachten kunnen je business ten gronden doen.  Je kunt nog zo hard ploeteren, proberen, vallen, opstaan en weer doorgaan. Als je negatieve gedachten blijft voeden dan zal niks wat je doet enige waarde hebben want de energie die erachter zit is ook negatief en mensen reageren op energie.

Negatieve gedachten veranderen

Er zijn ontzettend veel manieren om negatieve gedachten te veranderen.

(Ik ben op dit moment met een online cursus bezig waarmee je in 6 weken lang gaat werken aan je eigen mindset. Van een stupid mind naar een beautiful mind ;-). In deze cursus krijg je maar liefst 10 manieren aangereikt om je negatieve gedachten en gevoelens definitief kwijt te raken zodat je alles weer in je leven gaat stromen. Ik onthul je geheimen die je in ‘the secret’ niet leest  maar die wel érg belangrijk zijn. Maar dat is voor later).
Voor nu wil ik je eenvoudige manier geven om het negatieve stemmetje in je hoofd belachelijk te maken.

Sexy stem techniek

Gedachten kun je vergelijken met het tegen jezelf praten. Je hoort als het ware je eigen stem in je hoofd.  Met de sexy stem techniek ontkracht je een negatieve gedachten door er een belachelijk klank aan te geven .

Dat stemmetje dat in je hoofd op een zeurderige toon klaagt over dingen die er niet zijn is een negatieve stem waar je liever verlost van wilt worden toch? Bijvoorbeeld: “pff heb je die stomme klant weer”.. of  “ik heb echt geen zin in deze vergadering het is zonde van mijn tijd”. Zucht… moet ik weer boodschappen halen.

Hoe laat je dit stemmetje stoppen?

Luister eens naar de klank van dit stemmetje en blijf het herhalen.

Blijf het nog steeds herhalen maar dan met de meest sexy stem die je hebt.

Wat gebeurt er nu? Begon je te lachen? Dat is precies de bedoeling. Je maakt jezelf als het ware belachelijk.
Doordat je jezelf niet meer serieus neemt verdwijnt de gedachte als sneeuw voor de zon.

Ons brein vind het namelijk moeilijk om zich vast te houden aan dingen die niet serieus zijn.
En wat is jouw manier om je verlost te worden van negatieve gedachten?

Speak Your Mind en laat een reactie achter

1 Comment

  • Tania Pietersz

    Reply Reply November 9, 2012

    I can’t controle the light at the end of the tunnel, but I’d love to feel empowered while walking in the dark. Dit is zo’n herkenbaar verhaal, zeker de emoties en de lieve mensen om je heen die niet altijd volledig begrijpen waar je mee bezig bent. Bedankt voor de inzichten! mvgr. TZMP

Leave A Response

* Denotes Required Field