Hoe creëer je meer omzet met behulp van doelen en intenties

Heb je weleens gehoord dat jij ZELF je eigen leven creëert? Dit betekent nogal wat nietwaar?! Het betekent namelijk dat jezelf verantwoordelijk bent voor de situatie waarin jij je nu bevindt.

Je creëert je eigen leven en dat betekent dat je zelf verantwoordelijk bent en niets of niemand anders de schuld kan geven van de uitdagingen in je leven.

Ik vind dit een fascinerend onderwerp wat me inmiddels 15 jaar al heel erg boeit.

Zeker als ik voor moeilijke uitdagingen sta, werkt deze denkwijze uitermate verhelderend om situaties snel te veranderen.

Want mijn huidige situatie is het resultaat van gedachten, gevoelens en intenties die ik in het verleden heb gehad.

Wil ik mijn situatie veranderen, dan moet ik mijn gedachten veranderen. Ik moet dan weer een andere werkelijkheid voor mezelf creëren.

Ik kan hier dagenlang over praten maar in dit artikel wil ik het graag met je hebben over het creëren en manifesteren van je eigen wensen of doelen in je bedrijf. Er zijn namelijk vele manieren om je gewenste doelen in je bedrijf te behalen.

Een van die manieren is het stellen van doelen en het werken met intenties.

Veel mensen denken dat het stellen van doelen en het werken met intenties hetzelfde is.

Toch zit er een heel klein verschil tussen deze twee die een enorm verschil in uitkomst bieden en de ervaringen die je gaat meemaken.

Vaak krijg ik de vraag van mijn klanten wat het verschil is tussen een intentie en een doel.

Het verschil tussen intentie en doel

Als we een doel stellen zoals bijvoorbeeld een omzetdoel , denken we rationeel en denken we vooral realistisch.

We analyseren vaak wat realistisch kan zijn gebaseerd op ervaringen uit het verleden of de tools  die we hebben in het heden om de doelstellingen te behalen in het hier en nu en de toekomst.

Het stellen van doelen gaat dus over het maken van een plan. Zoveel euro omzet betekent zoveel nieuwe klanten. En dat betekent dat ik een x aantal stappen moet ondernemen om mijn doel te behalen.

Het stellen van doelen is dus een redelijk cognitief proces van analyseren, plannen en redeneren. Je bent dus bezig met een plan en je hebt zelf controle over de stappen die je gaat ondernemen om jouw doel te behalen.

Maar er is een keerzijde!

Soms kunnen er dingen in jouw leven gebeuren waardoor je er niet aan toe komt om de stappen te ondernemen die je gepland had om jouw doel te behalen. 

Life happens en dat kan van alles zijn! Je wordt ziek, zakenpartners reageren traag of noem maar op. Kortom, je komt niet toe aan de stappen die je wilt ondernemen door de afleiding die je van buitenaf ervaart. 

Om het even dramatischer te maken 😉 Het leven is tussen jou en je doel komen te staan. Het gevolg is dat je omzet daalt, nieuwe klanten wegblijven en je uiteindelijk zorgen krijgt over het wel of niet behalen van jouw doelen.

Herkenbaar?

Er is ook een andere manier om je doelstelling te behalen. En dat is het neerzetten van je intentie.

Het is een soortgelijk proces als het neerzetten van je doel, maar het verschil is dat je je niet druk maakt over HOE je er komt.

Je geeft eigenlijk alleen het resultaat aan (je doel) dat je wenst en je laat de controle los over hoe je dat resultaat gaat behalen.

Wens aan het universum

Het is dus een soort van wens die je doet naar het universum. Maar er zit wel een belangrijke eis aan. Je wens/intentie moet wel vanuit je hart komen. Vanuit liefde en niet vanuit angst.

Je intentie komt dus niet vanuit je logica maar vanuit wie jij bent. En wat je echte verlangen is. Dat voel je in je hart. Je moet echt voelen dat je het echt wilt bereiken. Het verlangen moet groot zijn.

Kort gezegd kan je dus ook zeggen: Intentie is de beweegreden waarom je iets doet. Dit is eigenlijk het enige wat je jezelf hoeft af te vragen. “Doe ik dit vanuit angst of doe ik dit vanuit liefde?”

Dit principe kun je bij alles toepassen in je bedrijf.  Stel je wilt extra producten of diensten verkopen aan je klanten en het lukt niet.

Vraag dan aan jezelf wat je doel is.  Wil je extra producten of diensten verkopen omdat je anders de rekeningen niet kan betalen? ( angst)  Of doe je het omdat je de klant wilt helpen omdat je het gewoon leuk of belangrijk vind?

Dus, doe je het vanuit angst, of doe je het vanuit liefde?

De energie die hier achter zit maakt een groot verschil in het resultaat wat je uiteindelijk behaald.

Vanuit je hoofd naar je hart

Dit betekent dus dat je je bewust moet zijn van je innerlijke processen. De strijd tussen hart en verstand.  

Met strijd bedoel ik dat je soms in het hart een verlangen hebt om te groeien met je bedrijf maar dat het duiveltje in je hoofd je verlangen probeert te vernietigen door jou te vertellen dat het je toch niet gaat lukken. Het geeft je vaak 1001 en redenen waarom je maar beter alles bij het oude kan laten.

Aan jou de keus of je naar het duiveltje luistert of naar je hart.

Dit betekent dus dat je altijd bewust moet zijn naar wie je luistert. Je hart of je hoofd?

En dat is behoorlijk uitdagend nietwaar?

Controle loslaten en vertrouwen hebben

Goed, terug naar het zetten van een intentie.  Stel je wilt graag een leuk programma volgen dat jou leert om klanten te werven en je omzet te verhogen, maar je hebt het geld niet.

Je gaat vanuit je hart inbeelden hoe het uiteindelijke resultaat eruit ziet. De meest ultieme uitkomst. Voel hoe dat gewenste resultaat voelt en wees hier ook alvast dankbaar voor.

Wanneer je een intentie neerzet laat je je niet beperken door negatieve gedachtes of gevoelens. Dus alle “Ja maar ik heb geen geld, geen klanten, geen extra omzet etc.” Gedachtes zet je ook aan de kant.

HOE je uiteindelijk geld voor elkaar gaat krijgen is onbelangrijk. Het is essentieel dat je nu dit beeld loslaat en gaat vertrouwen dat het je gaat lukken.

Toch is dit uitdagend want het betekent dat je de controle volledig loslaat. Dat je onvoorwaardelijk vertrouwt dat er toevallige gebeurtenissen gaan plaatsvinden waardoor het lukt.

En dat is iets wat wij mensen lastig vinden. Zo zijn we niet opgevoed. We leven in een maatschappij van controle en angst.

Toch is leren loslaten en vertrouwen heel belangrijk. Oefen deze week dus in het leren loslaten en vertrouwen wanneer je een intentie neerzet.

Hoe kun je dit doen? 

Stel je wilt nieuwe klanten in je praktijk of salon, zet dan die intentie. Ga vervolgens of iets leuks doen of verder met je werkzaamheden van die dag.

Let op de ingevingen die je vervolgens krijgt van je intuïtie die jou gaan helpen, geïnspireerd actie te ondernemen om uiteindelijk je doel te behalen.

Ga er gewoon mee spelen en merk op dat je steeds bewuster gaat leven.

Veel plezier.

Heb je zelf nog aanvullingen of wil je jouw ervaringen delen n.a.v dit artikel of wil je reageren dan kan dat hieronder

Speak Your Mind en laat een reactie achter

2 Comments

  • Bedankt v dit artikel! Heb over n periode van 15 jaar mijn wens een succesvolle leidinggevende te zijn gerealiseerd op de wijze zoals hier beschreven. Dat ging vanzelf… vanuit mijn passie, drive en doorzettingsvermogen. Doch na mijn burnout ben ik het kwijt. Mijn focus is gericht op handelingen die komt vanuit een angst gevoel. Dankzij o.a. deze artikel word ik weer bewust van mijn instelling en denkproces. En door deze bewustwording kan ik weer de knop stelselmatig omzetten naar een positieve en juiste aanpak opdat ik nu ook mijn eigen bedrijf op weg helpen naar succes. Mvg A

    • Reply Reply March 8, 2014

      Super, ben blij dat het je helpt. 🙂

Leave A Response

* Denotes Required Field