7 tips voor schoonheidsspecialisten om sneller producten te verkopen

Het verkopen van producten ervaren beautyprofessionals nog steeds als een worsteling. Dat is ontzettend zonde.
De klant niet willen ‘pushen’ of iets  moeten  ‘aansmeren’ zijn vaak termen die je her en der voorbij ziet komen.

Echter, als ik met schoonheidsspecialisten aan het werk ben komen er heel wat negatieve overtuigingen langs. Je kunt heel veel verkooptechnieken leren maar als jij overtuigd bent dat de klant het toch niet wilt kopen dan gebeurt het ook niet.

De top 5 aan negatieve overtuigingen
–    Het is recessie dus klanten kopen minder.
–    Ik weet dat de klant geen geld heeft.
–    Mijn producten en de producten van een drogisterij zijn hetzelfde.
–    Ik denk bij voorbaat al dat de klant ‘nee’ zegt.
–    Ik wil niets aansmeren.

In een eerdere nieuwsbrief had ik het al over ‘Mindset’.  De manier waarop je denkt over je product en je klant maakt of breekt je succes in je omzet.

Hoe weet je dat de klant minder geld heeft? Hoe weet je dat de klant nee gaat zeggen? Hoe weet je of de klant boos wordt als jij een crème adviseert?  Hoe weet je of het waar is wat je denkt?

Waarom durf je niet te verkopen? Wat voor angst of overtuiging ligt daaronder? Door die te onderzoeken kun je boven tafel halen waarom je productverkoop beter kan. Heb je dat eenmaal gedaan ga dan eens met de volgende tips aan de gang.

7 tips om je omzet te verhogen in de salon

Tip 1.  Zorg voor een duidelijk doel
Hoeveel producten wil je deze week verkopen? Zijn dat er vijf? Schrijf het op in deze vorm: ‘Deze week verkoop ik 5 producten’, plak deze zin op je trolly ( niet zichtbaar voor de klant maar wel voor jou)  en ga ervoor. Daag je zelf uit. Zorg dat dit een nieuwe overtuiging wordt.

Tip 2. Wat is de wens van je klant?

Vraag wat de klant wil bereiken met zijn of haar huid. Hoe moet het eruit zien over een aantal weken? Waarom ligt de klant in jouw stoel?

Als je dit niet vraagt, dan weet je het ook niet en kan je ook niets adviseren wat in lijn ligt met de wens van je klant.

Tip 3. Speel in op emoties
Deze lijkt gemeen, maar is het allerminst. Ons brein is altijd gefocust  op het overleven. Een klant in de salon wil er goed uit zien. Schets daarom het beeld wat er gebeurd met de huid als de klant geen producten thuis gebruikt. Het is jouw taak om daar iets aan te doen. Dus het is niet gemeen, maar sociaal. Je helpt de klant.

Tip 4.  Vertel je oplossing
Vertel de klant wat voor oplossing jij hebt voor zijn of haar huidprobleem. Vertel waarom jouw producten haar helpen om de situatie bij tip 3 te voorkomen.

Tip 5. Vermijd moeilijke woorden
Praat niet over de ingrediënten in je producten. Het is totaal niet interessant voor de klant of er Q10 in je product zit of niet. Zij weten geen eens wat het is. De klant wil één ding en dat is RESULTAAT.

Door alleen te zeggen: Hier zit Q10 in zodat de huid meer zuurstof krijgt’ overtuig je de klant niet. Die gaat dan naar de drogist en zoekt naar een crème die Q10 heeft maar 20 euro goedkoper is dan jouw product. Q10 is tenslotte Q10, volgens de klant.

Tip 6. Praten in baten
Leer te praten in baten. Je praat alleen over de resultaten die het oplevert wanneer de klant jouw product verkoopt.

Tip 7. Houd structuur aan in je verkoopgesprek
Een slim verkoopgesprek heeft een structuur. Je weet wat je beginpunt is, en je weet wat je eindpunt is. Als je dat voor ogen houdt, en weet hoe je bezwaren kunt omzeilen ben je goed voorbereid en kun je elke klant met producten naar huis sturen.

Heb je ook tips? Deel ze hieronder en help elkaar.

Miriam van Geel: ” Ik had al veel verkooptrainingen gevolgd maar bij Amber kreeg ik het BeautyMinds verkoopmodel © en veel bruikbare tips. Zoveel zelfs, dat mijn maandomzet van afgelopen december is verdubbeld ten opzichte van het jaar daarvoor.”

Wil je net als andere schoonheidsspecialistes een hele dag privé training in verkopen? Mail voor meer informatie naar info@ambervanderwiel.nl of bel naar 06 47 777 945 of  maak kans op het winnen van een verkoop doorbraaksessie. Klik hier voor meer informatie.

 

Speak Your Mind en laat een reactie achter

2 Comments

  • sandra

    Reply Reply December 19, 2012

    Wat is het? Wat doet het? En wat is het voordeel van de klant?

  • admin

    Reply Reply December 19, 2012

    en het resultaat 🙂

Leave A Response

* Denotes Required Field