Waarom een e-mailnieuwsbrief en wat is een goede e-mailprovider voor je digitale nieuwsbrieven?

In dit artikel wil ik je graag motiveren om te starten met je eigen digitale nieuwsbrief op een manier waarmee je meer klanten gaat werven en meer producten en diensten kunt verkopen. Ook lees je waarom ik voor een betaalde e-mailprovider kies en niet voor een gratis versie.

Tenslotte kun je je inschrijven voor de Gratis online training:  “Verhoog je omzet en werf meer klanten met behulp van je digitale nieuwsbrief”.

Waarom gebruik maken van een E-mail nieuwsbrief?

Veel dienstverleners sturen eens in de zoveel tijd een nieuwsbrief. Een nieuwsbrief met alleen wat aanbiedingen.

Toch kun je het ook anders aanpakken, zodat je meer klanten gaat werven en je omzet verhoogt. In plaats van een nieuwsbrief ga je een digitaal magazine versturen wat we een ‘ E-zine’ noemen.

En hoewel je misschien denkt dat niemand tegenwoordig zoveel e-mailtjes meer leest is de realiteit anders. Jouw potentiële klanten en klanten willen graag met jou in contact blijven.

Het versturen van een E-zine kan dus een grote bron van inkomsten zijn en je kunt veel kosten besparen met het werven van klanten.

De voordelen van een E-zine zijn eindeloos:

• Door regelmatig een e-mail nieuwsbrief te sturen, blijf je voortdurend onder de aandacht van je klanten.

• Als je een lijst hebt met klanten die al een tijdje niet in je praktijk of salon zijn gekomen kun je op deze manier eenvoudig in hun herinnering blijven en je diensten onder de aandacht brengen.

• Door het delen van je kennis over je expertise gaan mensen je als een expert zien op in jouw vakgebied.

• Als mensen zich abonneren op je nieuwsbrief, bouw je gestaag aan een mailinglijst met honderden mensen waarvan je zeker weet dat die in jouw dienst geïnteresseerd zijn.

• Je kunt telkens je aanbod kenbaar maken waardoor je e-maillijst een potentiële bron van inkomen wordt.

• Je brengt mond tot mond reclame makkelijk op gang want als je nieuwsbrief interessant is sturen mensen deze door.

Gratis en binnen enkele seconden ben je onder de aandacht van je doelgroep.

Wil jij meer klanten werven en je omzet verhogen met behulp van je eigen digitale magazine? Meld je dan aan voor de GRATIS Training:  “Verhoog je omzet en werf meer klanten met behulp van je digitale nieuwsbrief”.

Hoe je een goede e-mailprovider kiest voor je digitale nieuwsbrieven

Afgelopen periode heb ik veel de vraag gekregen hoe je een goede provider kiest voor het automatisch versturen van nieuwsbrieven. In dit artikel leg ik je graag uit waarom ik voor Aweber heb gekozen en niet voor de gratis versie van Mailchimp.

Aweber versus  de gratis versie Mailchimp

Mailchimp is een provider waarbij je tot 2000 inschrijvingen een gratis abonnement hebt. Heel Nederland is dol op gratis of goedkoop en je ziet steeds meer mensen gebruik maken van Mailchimp. Maar goedkoop kan ook duurkoop zijn. Zeker op lange termijn.

Allereerst is belangrijk dat je niet alleen op korte termijn kijkt naar je bedrijf maar ook op lange termijn. Natuurlijk is zo dat je niet in 1 week meer dan 2000 inschrijvingen hebt voor je nieuwsbrief maar het kan heel hard gaan op het moment dat je aan goede marketing doet.

Heb je meer dan 2000 inschrijvingen dan betaal je al gauw rond de 30 euro per maand.

Autoresponder

Een ander nadeel met Mailchimp is dat je met de gratis versie geen gebruik kunt maken van een autoresponder. Een autoresponder zorgt er voor dat je automatische mailtjes kunt sturen. Ofwel als een follow-up serie voor een product of dienst of om contact te houden en een band op te bouwen met je abonnees. Je kunt het ook gebruiken als je bijvoorbeeld een gratis mini-cursus wilt weggeven wat bestaat uit 5 of 7 lessen.

Je kunt deze mailtjes van te voren klaar zetten. Terwijl jij lekker op het terras zit, krijgen je klanten gewoon netjes op tijd hun volgende les zonder dat jij dit handmatig hoeft te versturen. Bij mailchimp kan dit alleen bij de betaalde versie. Bij de betaalde versie heb je meer mogelijkheden dan met de gratis versie. Vervolgens is het dan nog een kwestie van smaak.

Ik zeg niet dat mailchimp slecht is.

Maar de vraag was waarom ik voor Aweber heb gekozen.

Ik betaal liever voor een versie die me sneller van A naar B brengt dan dat ik gelimiteerd ben in de activiteiten die ik wil ondernemen voor mijn bedrijf. Dus ik zeg op mijn beurt. Goedkoop is misschien leuk. Maar het beperkt je en is uiteindelijk duurkoop.

Ik heb dus voor de betaalde versie van Aweber gekozen omdat ik:

  • 7 dagen per week support krijg van Aweber in wat ik ook maar wil doen.
  • Aweber erg praktisch vind en lekker makkelijk.
  • Het gedrag van mijn lezers kan analyseren en oneindig veel campagnes kan voeren
  • Binnen enkele minuten een nieuwe lijst kan aanmaken en opt-in formulier op mijn pagina kan zetten.

Wil je weten hoe je met Aweber als autoresponder meer klanten werft en meer omzet genereert? Start dan met de gratis online training: Verhoog je omzet en werf meer klanten met behulp van je digitale nieuwsbrief.

Schrijf je direct in.

Klik hier  voor meer informatie over deze gratis training

Speak Your Mind en laat een reactie achter

Leave A Response

* Denotes Required Field