Wat is een emotie en hoe ga je om met emoties in je business

Emoties

Emoties en gevoelens. Het is de basis van je leven. Hoe jij je voelt bepaald je houding, communicatie, functioneren en de manier waarop je situaties ervaart. Op school leer je niet hoe je met emoties om moet gaan.

Het gevolg is dat je zelf een strategie ontwikkeld om aangrijpende gebeurtenissen te verwerken. Soms duurt dat verwerken te lang. Voordat je het weet beland je in een negatieve spiraal en krijg je last van angst, onzekerheid of depressieve gevoelens. Allemaal negatieve emoties die je alleen vermoeid maken en je focus op je business verslappen. En dat niet alleen. Je klanten merken dit bewust of onbewust, ook aan je.

Grip op emoties

Het is dus verstandig dat je grip krijgt op emoties. Veel mensen zijn heel goed in zich slecht voelen en minder goed in zich goed voelen. En dat is op zich logisch als je nog nooit hebt geleerd hoe je dat moet doen.

Gevoelens

Een emotie is identiek aan een gevoel. Hier bestaat veel verwarring over. Een emotie is geen ‘ding’ maar een proces. Het proces achter een emotie is voelen. Nare gevoelens stoppen en vervangen door goede gevoelens kun je leren.

Lichamelijke reacties

Bij een emotionele reactie in het brein volgt soms ook een lichamelijke reactie zoals:

  • Trillen
  • zweten
  • blozen
  • spierspanning of hartkloppingen

Dit komt omdat hersencellen altijd in contact staan met elkaar. Bij sommige mensen zijn er teveel verbindingen tussen het emotionele brein en het lichamelijke deel van het brein. Een lichamelijke reactie is dan het gevolg van een emotie. Op het moment dat je de negatieve emotie uitschakelt, verdwijnt in bijna alle gevallen ook de lichamelijke reactie.

Je goed voelen

Als je de juiste technieken beheerst om goed met nare gevoelens om te gaan dan wordt je vanzelf meester op het gebied van emoties. Je kan dan bij elke situatie een gepaste emotie vinden. Is het dan de bedoeling dat je je overal goed voelt? Nee zeker niet. Er gebeuren genoeg situaties waar je gewoonweg niet blij van wordt. Het is dan zeer gepast dat je je verdrietig, angstig, onzeker of boos voelt. Maar ergens in je leven komt een punt om verder te gaan zonder dat je wordt beïnvloed door de nare gevoelens die je had.

Positieve gevoelens in je werk

Wanneer je elke dag de juiste technieken toepast om je goed te voelen, dan merken je klanten dat.  Hierdoor gaat je klantenbinding omhoog en weet je altijd de juiste sfeer neer te zetten. Je wilt  als professional toch dat de klant zich goed voelt?  Begin dan eerst bij jezelf en geef dit goede gevoel over aan je klant.

Professioneel omgaan met emoties in de salon of praktijk

Wil je leren hoe je kunt omgaan met de negatieve verhalen van klanten, zodat je meer energie overhoudt om extra producten te verkopen? Meld je dan aan voor de workshop op 27 mei 2012.

Speak Your Mind en laat een reactie achter

Leave A Response

* Denotes Required Field