Hoe combineer je spiritualiteit met een winstgevend bedrijf.

Hoe combineer je spiritualiteit met een winstgevend bedrijf.

Steeds meer mensen worden zich meer bewust van het feit dat er meer bestaat dan de werkelijkheid die we zien.

Ook beseffen al meer ondernemers dat het om meer gaat in het ondernemerschap dan alleen winst behalen.

Vroeger was geld het enige doel in het bedrijfsleven. Nog steeds is het doel van een bedrijf om winst te maken natuurlijk maar tegenwoordig gaat het ondernemerschap veel meer vanuit andere waarden en een andere ethiek.

Vandaag de dag gaat het veel meer om verbintenis naar de mensen en de planeet toe. Bij grotere bedrijven die moderniseren zie je dat de werknemers als veel belangrijker worden gezien dan vroeger toen er nog meer een hiërarchie was en je als werknemer niet altijd netjes werd behandeld.  ( geloof me, ik heb bij zulke bedrijven gewerkt)

Ook zie je dat spiritualiteit veel meer naar de voorgrond komt in het bedrijfsleven. Zowel bij grote bedrijven als bij de kleine ondernemers zonder personeel.

Wat is spiritualiteit in het bedrijfsleven?

Er is een breed scala aan perspectieven op dit onderwerp. Ieder heeft zijn of haar eigen betekenis bij het woord spiritualiteit.

De één vind het zweverig. Voor de ander is het een doodnormaal iets in het dagelijks leven. En sommige mensen slaan er in door.

Ten eerste heeft spiritualiteit in mijn ogen niets met religie te maken. Ik ben als een atheïst opgevoed maar ben een zeer spiritueel bewust mens.  Ik kan mensen healen, readen en heb een zeer sterk ontwikkelde intuïtie wat voor mij een onmisbare schakel is bij het helpen van anderen mensen in hun onderneming. Hierdoor kan ik feilloos aanvoelen wat er bij iemand speelt en ervoor zorgen dat ik moeiteloos een andere mindset programmeer, zodat mensen snel succes krijgen en in de stroom van overvloed staan.

Voor mij betekent spiritualiteit dat je tijdens je verblijf hier op aarde ervoor zorgt dat je drie dingen doet.

1. Leren wat liefhebben is, echt houden van.
2. Ervaringen opdoen en je persoonlijk ontwikkelen.
3. Een bijdrage leveren aan de wereld.

Deze drie dingen doe je vanuit je eigen waarden. Voor mij zijn dat eerlijkheid, vertrouwen, gelijkwaardigheid, integriteit en goede kwaliteit leveren in mijn werk, en werken vanuit mijn intuïtie en hart.

Verder zie ik het zo dat we allemaal energetische wezens zijn in een lichaam. We zijn geen lichaam. We zijn spirituele wezens in een lichaam. Je lichaam heeft een ziel. En je bedrijf heeft ook een ziel ( Daarom heet mijn nieuwsbrief voortaan SpiritZine)

Dit is het voor mij. Voor jou kan het heel anders zijn. Voor sommige mensen heeft spiritualiteit in het bedrijfsleven meer te maken met collega’s op een zorgzame manier behandelen. Voor andere heeft het veel te maken met mediteren, spirituele reizen, leven met gebed of intuïtieve begeleiding.

Voor sommige bedrijven heeft spiritualiteit weer veel meer te maken met maatschappelijk verantwoord ondernemen of het helpen creëren van een betere wereld.

Het maakt niet uit en niets is goed of fout. Linksom of rechtsom, uiteindelijk hebben we allemaal een hogere doel die we nastreven.

Wat betekent spiritualiteit voor jou en op wat voor manier pas jij dit toe in je bedrijf?  Laat je reactie hier achter want ik ben heel benieuwd naar jouw mening.

Speak Your Mind en laat een reactie achter

Leave A Response

* Denotes Required Field