7 Tips waarmee je onherroepelijk van 2013 een succes maakt

Om te groeien met je bedrijf is het belangrijk dat je nieuwe dingen onderneemt. Dat je snel beslist en in de actiemodus blijft.

In dit artikel wil ik 7 waardevolle tips  met je delen die je onherroepelijk  helpen om van 2013 een succesvol jaar te maken.

Sinds ik deze wetten naleef is er een enorme positieve verandering in mijn persoonlijke leven gekomen maar ook in mijn bedrijf en omzet.

1. Beslis snel en neem actie

Lang nadenken en twijfelen, helpen je nooit vooruit. Als is iets goed voelt dan doe je het. Zo niet dan niet.

2. Investeer in marketingvaardigheden en niet in vakinhoudelijke cursussen

Veel dienstverleners vallen in de valkuil om te investeren in nóg een cursus over coaching, acne of noem maar op om hun specialisatie uit te breiden. Vervolgens weten ze nog steeds niet hoe ze een grotere groep mensen bereiken met hun diensten. Hierdoor blijven ze onnodig stagneren in hun omzet.

3. Kijk wat voor kansen er op je pad komen en sta open om die op te rapen

Soms komen er mensen op je pad, of situaties die je iets vertellen. Soms krijg je een uniek aanbod die je anders nooit meer zult krijgen. Natuurlijk krijg je altijd nieuwe kansen maar vaak niet dezelfde als de vorige keer. Kijk dus goed en onderneem actie en beslis snel.

4. Geef nooit op

Hoe diep je dal ook is op dit moment in je omzet en je situatie. Never give up! Zoek wel naar mogelijkheden om hier zo snel mogelijk uit te komen.

Ik spreek veel mensen die nauwelijks rond kunnen komen of de bijstand in moeten. Ik weet hoe dat voelt ik heb zelf ook in die situatie gezeten en ben er ook heel snel uitgekomen. Geef dus nooit op want je kunt veel meer bereiken dan je nu denkt.

5. Angst is nooit waar

Bij elke nieuwe stap of investering die je onderneemt komen gevoelens van angst en twijfel om de hoek kijken. Luister nooit naar deze gevoelens want ze zijn niet waar.  Angst heeft nooit gelijk. Onderzoek dus je gevoelens en gedachten in plaats dat je er in meegaat. Angst uit zich op verschillende manieren. Het kunnen onze excuses zijn of bezwaren om toch maar bij het oude te blijven.

6. Laat oude overtuigingen los en denk nooit voor een klant

Laat oude overtuigingen los. De overtuigingen waarmee je opgevoed bent of dingen die je tegen jezelf zegt zoals: ‘ ik kan dat niet’  of ‘het is recessie’ of ‘de klant heeft geen geld voor mijn producten.

We zijn geneigd om voor onze klanten te denken.  We denken dan ‘ach, hij of zij heeft geen geld voor mijn diensten of producten, dus ik bied maar niets aan. FOUT! Je kunt nooit in de portemonnee kijken van je klant.

Als je klant niet wil betalen voor je diensten dan heb je kennelijk niet de genoeg de waarde laten inzien.Jezelf vergelijken met de prijzen van je concurrenten is ook geen aanrader. Je bent uniek. Dus je prijs ook.

Heeft de klant écht geen geld en wil hij of zij écht jouw dienst of product dan vind deze klant wel een manier om aan geld te komen.

7. Investeer in een mentor

Investeer in een coach/mentor die jou de juiste tools en vaardigheden leert op het gebied van marketing, sales en mindset. Die jouw blinde vlekken ziet en je goed aanvoelt. Alleen ondernemen is ook alleen beslissen. Samen sta je sterker en met behulp van een mentor maak je op een snelle manier grote stappen.

Speak Your Mind en laat een reactie achter

2 Comments

 • Hoi Amber,
  Bedankt voor je tips, vooral die van de angst die niet waar is. Ondanks dat ik dat eigenlijk al heel lang weet merk ik dat het er toch elke keer weer even insluipt. Meestal kom ik het zelf wel tegen doch op dit moment was het weer even een eye-opener. Ik ga gelijk weer even over op de belangrijke zaken van deze dag, het voorbereiden van een webinar. Groetjes Carla

 • admin

  Reply Reply November 15, 2012

  Hoi Carla

  Bedankt voor je reactie. Ja angst kan er onbewust insluipen, zeker als je uit je comfortzone gaat. Daarom is bewust leven heel belangrijk. Het maakt het gewoon makkelijker om dit soort dingen uit de weg te ruimen.

  Heel veel succes met je Webinar!

  Amber

Leave A Response

* Denotes Required Field