Een leuke tool om de wet van aantrekkingskracht in je voordeel te gebruiken

De wet van Aantrekkingskracht.

Create Some Magic (1)De kunst van het creëren.

Morgen is het nieuwe maan en zonsverduistering. Een groot kosmisch gebeuren en voor de mensheid een stap naar het nieuwe bewustzijn. Laat het oude los en maak je klaar voor het nieuwe.

Iedereen kent inmiddels wel de wet van aantrekkingskracht. Jij creëert je leven zelf. De goede dingen die jij ervaart in je leven heb je zelf gemanifesteerd. Maar helaas ook de negatieve dingen.

Soms kom je op het punt in je leven dat je denkt: Ik snap er geen hol meer van en kun je wel wat extra hulp gebruiken.

De volgende tool gaat je helpen om je onbewuste angsten naar boven te halen en helpt je om je wensen het universum in te slingeren. Vervolgens is het aan jou de taak om het los te laten en te verwachten dat je wensen uit komen.

Regelmatig schrijf ik een brief aan het universum. Ik geloof dat ik samen met het universum mijn ideale leven kan creëren.

Misschien geloof jij niet in het universum maar in een god, engelen of een andere hogere kracht of helemaal niets. Het maakt niet uit. Gebruik wat goed voor jou voelt. Wanneer je nergens in gelooft schrijf dan een brief aan je intuitie. Alles is prima. Speel ermee.

De template hieronder kun je gebruiken om je brief te schrijven en als voorbeeld gebruik ik het universum.

Stap 1: Lief Universum,

Ga rustig zitten en begin met schrijven. Je kunt dit op de computer doen maar ik hou van het geschreven woord. Om in de stemming te komen kun je een rustig klassiek muziekje opzetten of/ en een kaarsje branden. Doe vooral wat goed voelt voor jou. Een speciaal ritueel is niet perse nodig.

Schrijf de datum op en begin je brief met : “ Lief Universum”

Stap 2: Omschrijf waar je nu staat in je leven. Vertel aan het universum je huidige situatie.

Als fictief voorbeeld:Ik heb nog 12 dagen om een nieuwe auto te vinden en ik voel me nogal gestrest, want de dagen gaan zo snel in mijn beleving. De garage belde vandaag dat mijn auto totall-loss is verklaard en ik moet over 12 dagen met een auto naar het zuiden van het land toe om een presentatie te geven. Ik weet even niet meer wat ik kan doen en hoe ik aan geld kom voor mijn nieuwe auto’.

Stap 3: omschrijf of benoem je angsten

Maak een lijst van al je angsten of waarom je je gestrest voelt. Waar ben je bang voor? Wat wil je dat er absoluut NIET gebeurt?

(Ik weet dat er vaak wordt geschreven dat je alleen maar positief moet zijn, maar jouw angsten zijn jouw angsten en die zitten ergens in je onderbewustzijn. Door ze op te noemen en toe te laten kun je ze loslaten.) Doe je dit niet dan zeg je wel wat je wensen zijn, maar dan krijg je altijd : ‘Ja, maar’ erachter aan waardoor je wensen niet uitkomen.)

Door je angsten en negatieve overtuigen op te schrijven, geef je ze aan het universum. Het is een manier om je angsten en overtuigingen los laten.

Voorbeeld:Ik ben bang dat ik niet op tijd een nieuwe auto vind. Ook ben ik bang dat ik niet optijd het geld bij elkaar heb om de auto te kunnen betalen. Ik ben ook bang dat er onverwachte rekeningen komen of dat klanten mijn workshops annuleren zodat ik nog dieper in de penarie kom. Ik ben eigenlijk zo bang dat ik dan uiteindelijk blut ben en anderen mensen om hulp moet vragen om te overleven’. 

(Schrijf door totdat je geen angsten en zorgen meer op kunt noemen. Door het van je af te schrijven help je jezelf enorm)
Stap 4: Vertel het Universum wat je WEL Wilt.

Nu dat je al je angsten en zorgen hebt opgeschreven is het uit je systeem verdwenen. Vertrouw daar op en wellicht voel je je al een beetje opgelucht nu.

Schrijf nu op wat je wensen zijn. Wat heb je nodig? Wat wil je voor positieve dingen ervaren in je leven?

In dit gedeelte zorg je ervoor dat je positieve uitspraken schrijft. Blijf schrijven totdat het goed voelt voor jou. Totdat je tintelingen en blijdschap voelt. Je hoeft niet te letten op spelling of grammatica. Gewoon door blijven schrijven.

Voorbeeld: ‘Ik heb een nieuwe BMW 3 serie in de kleur antraciet met 6 versnellingen. Toevallig voor een laag prijsje op te kop kunnen tikken. Ik heb onverwacht allemaal nieuwe klanten erbij waardoor ik de auto kan betalen. Ik voel me supertrots in deze auto en ook heel veilig. Het is een stabiele auto zonder hoge kosten voor onderhoud”.

Je kunt ook zo beginnen: ‘Ik wil graag een auto hebben die minimal 10 jaar meegaat en weinig onderhoudt nodig heeft. Ik wil een auto die ik kan betalen. 

(Dit is eigenlijk geen goede zin, want ‘ ik WIL en ‘die ik kan betalen’ suggereert dat je een angst hebt dat je het niet kan betalen en ‘willen’ suggereert dat je het nog niet hebt.)  

‘Ik wil een auto die ik met gemak kan betalen (dit voelt beter)

‘Ik heb geld voor een nieuwe auto’ (Dit is beter en een positieve uitspraak in de tegenwoordige tijd)

De auto heeft zes versnellingen en 180 pk. Het is een sport uitvoering en heeft nog weinig kilometers. De lak ziet er goed uit en de auto kan nog minimaal 10 jaar mee. De auto staat bij mij in de buurt en ik kan hem binnen 3 dagen meenemen’. 

(Dit kun je ook doen voor een huis of vakantietrip) Wil je een huis manifesteren? Omschrijf dan hoe het huis eruit ziet, waar het staat en hoe de omgeving eruit ziet. Beschrijf zoveel mogelijk details.

Je kunt ook zeggen:Ik hoef niet te zoeken naar dit huis maar het komt via via op mijn pad’. 

Tip! (kijk eens naar wat je geschreven hebt en ontdek hoe je schrijfstijl is verandert van: Ik wil… naar ik heb….

De kunst van het creëren

Hoe meer je schrijft, hoe meer je in de energie komt van geloven dat je het al hebt. En dat is de kunst van het creëren. Je moet eerst geloven dat je het al hebt en dan ga je het ook zien.

Wanneer je ontdekt dat je schrijfstijl is verandert dan hoef je het niet aan te passen. Het mooie is dat je nu ziet waar je je zorgen over maakte en hoe je nu in het proces bent gekomen dat je gewoon uitstuurt wat je wilt. Dit zorgt ervoor dat je in lijn komt met je diepste verlangens en dat je jezelf al helemaal ziet rijden in de nieuwe auto of je ziet jezelf al helemaal in je nieuwe huis wonen en thee drinken met je vrienden.

Dus hoe meer jij over je eigen visie schrijft hoe meer je in de energie komt van: ‘ Ik heb het al’

Stap 5: Bedank het universum dat je wens is vervuld.

Nu vertel je het universum dat je dankbaar bent en dat je je dankbaar VOELT. Je bent dankbaar dat het universum je wens heeft vervuld. Nu hoef je je geen zorgen meer te maken. Ontspan en verwacht dat het gaat gebeuren.

Vertel het universum hoe vet/cool en grandioos het is en hoe verwondert je bent dat je wens is vervuld. Wanneer je dit doet kom je in het gevoel van ‘ dankbaarheid en waardering’. Dit is heel belangrijk in het manifestatie proces en het in lijn brengen van je energie en je wensen.

Stap 6: Loslaten en vertrouwen

Nu is het tijd om je wens los te laten.

Het is niet jouw zaak HOE je wens naar je toe komt. Je VERWACHT gewoon dat het gebeurt. Vouw de brief op en stop het in een mooie envelop en schrijf aan de voorkant van de envelop: ‘ Aan het universum’ . 

Je kunt de brief ook in een mooie doos opbergen of verbranden .

Een andere leuk alternatief: Je kunt ook de brief aan je toekomstige zelf mailen. Gebruik hiervoor deze website: https://www.futureme.org/

Doe wat goed voelt voor jou, het maakt niet uit welke methode je kiest. Alles is goed. Het is één van de vele manieren om iets los te laten en daar gaat het om. Loslaten en vertrouwen.

Je hebt nu je verlangens, angsten en zorgen in handen gegeven van het universum. Ik bewaar mijn brieven in een mooie doos en bekijk ze een paar jaar later weer. Tot nu toe is alles uitgekomen waar ik naar verlangde. Het huis waar ik in woon, mijn auto, mijn nieuwe vrienden, mijn reizen naar het buitenland en samenwerkingspartners in mijn bedrijf.

Waak ervoor dat je niet elke week gaat kijken naar wat er allemaal NIET is uitgekomen. Ik stop ze in een mooie doos en kijk er niet meer naar. Heb vertrouwen dat je de wet van aantrekkingskracht in werking heb gezet.

Je kunt dit voor elke onderwerp gebruiken wat je wilt manifesteren. Een huis, een auto. Meer klanten, een vakantie. Noem maar op. Nogmaals: Verwacht dat je wensen uitkomen en ga met een happy gevoel je dag in zonder er verder nog aan te denken.

Mocht je toch wel gestrest raken en denken: wanneer komt het nou? Ga dan iets leuks doen en weet en heb het vertrouwen dat het universum voor je zorgt. Het is niet aan jou om te bepalen HOE het bij je komt.

Dit is één van de tools die ik gebruik om mijn droomleven te creëren. Wanneer ik zorgen ervaar of het even niet meer weet ga ik een brief schrijven. Dit helpt om mezelf weer snel ‘ back on track’ te krijgen.

Probeer deze tool uit. Experimenteer. Schrijf vandaag nog een brief en laat me vooral weten welke wensen zijn uitgekomen voor jou. 🙂

Business & LifeStyle Design Retreat Op Ibiza

Wil je meer tools leren om je ideale levensstijl en bedrijf te creëren? Ga dan mee naar Ibiza van 4/tm9 Mei 2015.  Een week lang gaan we je alle tools leren die je nodig hebt om je ideale business & Lifestyle te creëren

Wil je meer informatie? Klik op de link –>Business & LifeStyle Design Retreat Ibiza 2015

Welke tools gebruik jij om te creëren & manifesteren?

Delen is vermenigvuldigen. Wat je geeft krijg je terug.

Vond je dit artikel interessant? Deel het dan met je netwerk, vrienden en familie.

Happy Manifesting!

Lieve groet Amber

Speak Your Mind en laat een reactie achter

4 Comments

 • Ted

  Reply Reply March 30, 2017

  Beste,

  ik heb nu bij stap 4 alles geschreven wat ik wil.
  Maar moet ik dit nu veranderen naar ik heb ???

  • Reply Reply March 31, 2017

   Dag Ted

   Ja dat klopt. Alles in de tegenwoordige tijd zetten alsof het al zo is 🙂

 • Ted

  Reply Reply March 31, 2017

  Dus ik kan nu alles beter opnieuw doen ?
  Maar dan alles in tegenwoordige tijd zetten ?

  Nog een tip waaraan ik kan zien of het goed is gegaan ?

  • admin

   Reply Reply April 1, 2017

   Ja dat klopt. Je kan zien of het goed gaat door de bewijzen die je in je realiteit ziet.

   Begin met iets kleins, bijvoorbeeld een parkeerplekje voor de drukke supermarkt vinden of door te zeggen: Vandaag krijg ik een veertje.

   Ander voorbeeld: acht jaar geleden kocht ik mijn eerste huis. Ik zei: ” Ik wil dit huis kopen” en ik veranderde dat in ” Ik woon in dit huis”

   Zeven maanden later was het mijn werkelijkheid.

   Belangrijk is dat je er ook een goed gevoel bij heb.

   Je gevoelens en je plaatjes in je hoofd zorgen voor manifestatie.

   niet zozeer je gedachtes.

Leave A Response

* Denotes Required Field