Tips voor een succesvol 2014

Ook dit jaar heb ik weer wat tips op een rij gezet die je gaan helpen om te groeien en bloeien met je bedrijf in 2014.

1. Investeer in de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om te groeien met je bedrijf.

Teveel dienstverleners proberen het wiel nog steeds zelf uit te vinden. Hier en daar een advertentie wat flyers en een website. Het zijn de oude marketingtechnieken die tegenwoordig niet meer werken. Wat ik ook nog steeds zie gebeuren is dat veel dienstverleners wél investeren in vakinhoudelijke trainingen of dure apparatuur maar niet in het leren van marketing. Het gevolg is dat je budget op is en je nog steeds niet weet hoe je klanten en omzet kunt genereren.

Vroeger ben ik ook in deze valkuil getrapt. Ik kwam niet vooruit met mijn bedrijf en had meer zorgen dan plezier. Sinds ik wel heb geïnvesteerd in coaching en marketing ben ik heel snel gegroeid met mijn bedrijf.

2. Werk aan je relatie met geld

Om succesvol te zijn met je onderneming is het belangrijk dat je een goede relatie hebt met geld. Werk elke dag aan je belemmerende overtuigingen die je tegenhouden om het geld te vragen wat je waard bent. Geld is energie. Energie moet stromen en zoals ik eerder dit jaar eens schreef: “ Het is je geboorterecht om spiritueel en tegelijkertijd financieel rijk te zijn”

Geld verdienen is nooit een doel op zichzelf. Geld in overvloed is het gevolg van leven vanuit je passie. Leven en ondernemen in vertrouwen om zoveel mogelijk mensen te helpen als dienstverlener. En dat kan alleen als jij al in overvloed leeft.

3. Leer je intuïtie te onderscheiden van je angst.

Veel dienstverleners en in het bijzonder vrouwen gebruiken hun angst als raadgever. Vervolgens zeggen ze dat het hun intuïtie is die spreekt. Je intuïtie wijst je altijd de weg naar het geluk. Angst wil je graag houden waar je bent. Vanuit angst ondernemen gaat je in ieder geval niet helpen is mijn ervaring.

4. Groei van hobby naar het ondernemerschap

Veel mensen beginnen noodgedwongen aan het ondernemerschap of vanuit een hobby. Bij een hobby doe je niets aan marketing en werk je het liefst gratis. Maar als je verder geen baan hebt die je financiële kosten dekken, heb je een dure hobby. Ondernemerschap betekent risico durven nemen, jezelf blijven ontwikkelen, investeren en bereid zijn alles te doen om met je onderneming te slagen.

5. Droom en visualiseer hoe jij 2014 wilt beleven.

Liefst elke dag. Gebruik al je zintuigen om dit beeld zo levendig mogelijk te maken.
Veel mensen denken: Eerst zien en dan geloven. De waarheid is andersom.

Eerst geloven dat je je dromen waar kunt maken en dan zul je het ook gaan zien

6. Elke dag kun je opnieuw kiezen

Elke dag kun je opnieuw kiezen welke kant je op gaat met je bedrijf en je leven. Kies je ervoor om te blijven waar je bent? Of kies je ervoor om het roer radicaal om te gooien? Jij creëert elk moment je eigen leven en daarom kun je dus elke dag opnieuw kiezen wat je wilt ervaren.

7. Wees dankbaar

Hoe slecht je situatie ook is, focus je op de dingen waar je dankbaar voor bent. Voor het dak boven je hoofd, voor de leuke klanten die je wel hebt, voor de resultaten die je tot nu toe bereikt hebt. Alles wat je aandacht geeft groeit. Dus focus op de positieve dingen in je leven. Elke dag weer.

Ik wens je en heel succesvol 2014 toe. Een jaar waarin je op alle fronten van je leven rijkdom en overvloed gaat creëren en ervaren. Ik kijk er naar uit om je ook dit jaar weer te helpen in jouw groeiproces.

Speak Your Mind en laat een reactie achter

Leave A Response

* Denotes Required Field